za 11 jul. | Camping Canigou ***

Multi actieve familie vakantie

Registratie is afgesloten
Multi actieve familie vakantie

Tijd en locatie

11 jul. 2020 14:00 – 18 jul. 2020 18:00
Camping Canigou ***, 55 Chemin Départemental 35, 66320 Espira-de-Conflent, Frankrijk

Over de trip

Over de accommodaties 

Je kampeert op Camping le Canigou, die in Nederlandse handen is en ook veel Nederlandse gasten heeft. Deze schaduwrijke outdoor camping ligt aan het riviertje de Llech, op 300m hoogte aan de zonrijke voet van de Pyreneeën en richt zich speciaal op gezinnen met tieners. De bergen en de Middellandse Zee zijn vlak bij (35 min rijden), maar ook de leuke stad Perpignan.

Naast de gebruikelijke zaken, zoals modern en schoon sanitair, vind je op de camping een goed restaurant met terras en gezellige bar. Vaak is er aan het eind van de week een avond met live muziek.

In het riviertje is achter een dam een leuk zwemmeertje ontstaan, er is een 'shoot-out' terrein en hoog door de bomen is een 'high ropes' klimparcours met hindernissen uitgezet.

Het SNP kampement bestaat uit 5 volledig ingerichte familietenten, en een ingerichte keuken annex loungetent. Hier vind je banken en tafels, gaspitten en koelkast, volledig servies, pannen en kookgerei, koffiezetapparaat, waterkoker, verlichting en stroomvoorziening.

De ruime tunneltenten hebben twee slaapcabines en genoeg leefruimte. Je vindt er een kastje, tafel met stoelen, koelkast, verlichting en stroom.  Om te slapen een 2 persoonsbed met matras (140x200 cm) en 2 stevige eenpersoonsbedden voor de kinderen. Bij elk bed hoort een kussen. Lakens, handdoeken, slaapzakken of dekbedden neem je zelf mee. Als je met meer dan vier personen bent krijg je een klein tentje om naast de grote tent zetten (met extra slaapmatten).

 Over de maaltijden 

Ontbijt en lunch regel je zelf. In de buurt kan je inkopen doen; vers brood koop je 's ochtends op de camping. In het SNP kampement staat een ingerichte keukentent, waar je koffie en thee kan zetten. Je kan gezamenlijk ontbijten of bij je eigen tent. Het avondeten wordt op alle dagen verzorgd, behalve op dag 6. Dit is de dag ter vrije besteding en kan je bv. naar de kust gaan en daar op een terrasje eten. Op 3 dagen wordt het avondeten in het SNP kampement verzorgd, op 1 avond in het restaurant van de camping en de laatste avond is er een grote BBQ. Op de avond van het bivak is het onbeperkt pannenkoeken eten.

 Inbegrepen 

 • gebruik van ingerichte familietent, incl. campinggelden en eindschoonmaak
 • 6x avondeten
 • 6 outdoor activiteiten en een bivak
 • diensten van Canigou Outdoor instructeurs
 • gebruik alle benodigde sportmaterialen en wetsuits
 • gebruik ingerichte groeps-kooktent
 • SNP reisdocumentatie

 Niet inbegrepen 

 • heen- en terugreis
 • beddengoed en handdoeken
 • overige maaltijden
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • reisverzekering
 • eventuele extra activiteiten gedurende deze week

Over de activiteiten 

Deze buitensport week is bedoeld voor sportieve en avontuurlijke tieners vanaf een jaar of 12 (en hun ouders), zonder hoogtevrees. Naast de SNP gezinnen kunnen er ook andere camping gasten aan de activiteiten meedoen. Daardoor is het vaak mogelijk groepjes te maken, zodat iedereen op zijn/haar niveau mee kan doen. De outdoor organisatie heeft op de camping een basecamp, met alle materialen en uitrusting, zodat er flexibel op alle wensen kan worden ingespeeld. Je rijdt zelf, met eigen auto, naar de plek van de canyoning, de via ferrata en het rotsklimmen (30-60 min rijden). De andere activiteiten zijn op en om de camping.

Tijdens het canyoningen volg je klauterend, springend en glijdend een beek, over en langs rotspartijen, soms ook abseilend langs een steile wand naar beneden. Bij een via ferrata maak je een tocht langs een bergwand, over smalle paadjes en richels. Tijdens de gehele toch ben je gezekerd middels een gordel en een touw, dat bevestigd zit aan permanent verankerde staalkabels. Er zijn korte klimpassages, waarbij je geholpen wordt door trappetjes en soms kan je van de ene rots naar de andere als een soort koorddanser. Bij het rotsklimmen ben je alleen gezekerd aan een touw en klim je zonder verdere hulp op de rotsen omhoog. Als je boven bent kun je abseilend weer terug.

Op één dag in de week zijn er geen gezamenlijke activiteiten, dan kan je er met je eigen gezin op uit trekken of chillen op de camping. Op de andere dagen is er meestal een ochtend of middag ter eigen besteding. Op de camping worden allerlei (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals volleybal of het bouwen van een vlot. Maar je kan bv. ook nog een keer extra gaan canyoningen (ter plekke te regelen en betalen). Kortom: je hoeft je nooit te vervelen !

Geschikt voor kinderen 

​Deze actieve week is bedoeld voor gezinnen met kinderen ouder dan 12.  Als een van de kinderen 10 of 11 is, en het kan het programma aan, dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
 • Actieve vakantie
  €585
  BTW inbegrepen
  €585
  BTW inbegrepen
  0
  €0
Totaal€0

Frank:  + 31 6 11 27 55 57

Pepijn: + 31 6 29 26 83 78

 • Facebook
 • Instagram

4.7  uit 5 sterren uit 63 beoordelingen