We hebben elkaar weergezien
Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Het trainingsweekend van Canigou Outdoor heeft plaatsgevonden in Groningen.
Zelf arriveerde ik zaterdag als eerste op locatie, gevolgd door Janneke van Rope Access Noord. Janneke traint vandaag mee en Rope Access Noord stelt de locatie beschikbaar. Daar zijn we echt ontzettend blij mee. Dus bij deze nogmaals bedankt!!
Nog voordat de deur open is arriveren ook onze drie nieuwe aanwinsten (mag ik het zo noemen). Thom, Zoë en Nora versterken namelijk aankomend seizoen ons team. Enthousiast als drie jonge honden vertellen dat ze zin hebben in het weekend. Dat is mooi want ik mag dit weekend met ze aan de slag.
Langzamerhand komen er steeds meer instructeurs aan: Bram, Davey, Roos, Nicole, Sandra en Jop ze zijn dit weekend allemaal van de partij! Mensen geven elkaar een ellenboog. Dat doet me weer denken aan de tijd waarin we leven. Z’n groep mensen bij elkaar is wel weer gezellig en heel nuttig, maar natuurlijk niet zonder risico. Samen met Rope Access Noord hebben we daarom afspraken gemaakt over de coronamaatregelen.
Dat is dan ook waar we direct mee beginnen. Frank deelt het mee, welkom dat jullie er zijn maar voordat we beginnen, hebben we een coronasneltest voor jullie. De instructeurs kijken elkaar aan, is dit een grap? Nee hoor, Sandra neemt het initiatief, die neemt dagelijks testen af. ‘’Een voor een deze kant op. ‘’ Zegt ze.. wie gaat er eerst? Lekker een stokje in je neus. Sandra trekt haar handschoenen aan en Zoë assisteert. Ook zei is bedreven in het afnemen van de test. Ideaal die expertise binnen het Canigou Team. Eén voor één gaan we op het stoeltje zitten. Stokje in je neus en door. Gelukkig test iedereen negatief. We besluiten de mondkapjes op te houden wanneer je geen afstand kan houden en we kunnen beginnen.
De dag staat in het teken van technieken op het gebied van Canyoningen. Frank neemt de instructeurs mee op pad en begint met het peilen van het niveau. Is het touwinzicht weggezakt in de winter? Ik neem de instructeurs in opleiding mee op pad. We nemen het stagehandboek met opdrachten door. Het trainingsweekend staat daar al in beschreven. 2A4tjes met knopen en technieken staan er op het programma. Ze kijken mij aan? ‘’ is dit voor twee dagen? ‘’ Jazeker zeg ik, kom we beginnen. We starten met de basis knopen, achtknoop, dubbele achtknoop, paalsteek, zaksteek, zaksteek als touwverbindingsknoop, vlinderknoop, patat knoop, dubbele vissersteek, hele mastworp, halve mastworp, aanleggen valdotain en ga zo maar door.
(Spoiler: Zelf de knopen oefenen? Het kan binnenkort met onze techniek video’s)
Nou… wat denk je.. binnen een kwartier had ik ze allemaal gehad. Het niveau is bepaald en vanaf hier werken we verder. Basis stellingen, gebruik SAR, doorverbinden van haken, inbinden op verschillende manieren en looplijnen we hebben het allemaal in één dag behandeld.
Frank was op zijn beurt bezig met de instructeurs. Die waren een beetje roestig, maar hoe verder de dag vorderde hoe beter het ging. Niet bezig met het trucje maar wanneer doe ik wat en waarom? Hoe kan ik met simpele technieken, complexe problemen oplossen.
De planning liep tot 4 uur. Dat is iets uitgelopen, rond 6 gingen lampen in de loods uit. Moe en voldaan zoekt iedereen een Airbnb, hotel kamer of huis op. Helaas geen ‘’feestje’’ zoals we dat normaalgesproken doen! Wel een biertje voor de mensen die samen in de Airbnb zitten.
(Reclame: Ook zin in een biertje? Canigou Outdoor heeft speciaalbier, nog geen 18? Tip deze dan aan je ouders)
Fris en fruitig hervatten we zondag het trainingsweekend. We gaan bezig met waar we gebleven waren heel veel en heel hard canyoning technieken trainen. Met de instructeurs in opleiding behandelen we o.a. de vaste looplijn, terugtrekbare looplijnen, aanleggen van een touwbeschermer en verschillende debrayable stellingen van onderaf. Technieken die binnenkort ook terugkomen in onze techniekvideo’s. De instructeurs zijn vandaag aan de slag met de reddingstechnieken. Stel je haar komt vast te zitten tijdens het abseilen dan zorgt de instructeur ervoor dat je snel weer veilig op de grond staat. Of je hebt een beetje steun nodig bij een moeilijke passage op de via ferrata dan zorgt de instructeur er samen met jou voor dat je toch de top haalt. Zodat je alsnog kan genieten van het uitzicht!
We zijn er klaar voor en we hebben er zin in! Jij ook?
Comentários