top of page
MAYKEPASMANFOTOGRAFIE-CANIGOUOUTDOOR-14.jpg

FAMILIE VAKANTIE

Avontuurlijke vakantie met tieners

ACTIEVE GEZINSVAKANTIE VANUIT LUXE TENT! 

Vlakbij de Middellandse Zee, aan de voet van de Pic du Canigou, met 2784m een van de hogere toppen van de Pyreneeën, verblijf je een week op een groene outdoor camping aan een koel riviertje in een schitterende omgeving. Samen met andere gezinnen doe je de hele week uitdagende buitensport activiteiten zoals rotsklimmen, canyoning, via ferrata en mountainbiken. Je overnacht in ruime, ingerichte tenten (en één keer onder de sterren) en het avondeten wordt op geheel eigen wijze verzorgd. Top vakantie voor ouders en pubers

Avontuurlijke vakantie met pubers

BEKIJK DE SFEER IMPRESSIE video's

Camping en omgeving

Via ferrata

UNIEK AAN DEZE REIS

 • Ideale vakantie voor sportieve tieners & pubers

 • 300 dagen zon

 • Ontspannen in de natuur en sportief tegelijkertijd 

 • Altijd iets te doen met een groot pakket aan buitensport activiteiten 

 • Meeste avondmaaltijden inclusief

 • Grote ingerichte tent op buitensportcamping

 • Nederlandse instructeurs

PROGRAMMA

Mogelijke programma van de week:​

 • Dag 1 Aankomst op de camping bij Espira de Conflent

 • Dag 2 Mountainbiken

 • Dag 3 Canyoning (optioneel)  in de ochtend, boogschieten in de middag

 • Dag 4 Abseilen XL en via ferrata in de middag (optioneel) 

 • Dag 5 Mountainbiken in de ochtend, vrije middag, Bivak

 • Dag 6 Canyoning medium (optie)

 • Dag 7 Rotsklimmen in de ochtend, vrije middag, afsluitende BBQ

 • Dag 8 Vertrek

- Bovenstaand programma wordt ter plekke, in overleg, aangepast aan de omstandigheden.

FOTO's

REISDETAILS

WAAR KOM JE TERECHT?

 

Je kampeert op Camping le Canigou, die in Nederlandse handen is en ook veel Nederlandse gasten heeft. Deze schaduwrijke outdoor camping ligt aan het riviertje de Llech, op 300m hoogte aan de zonrijke voet van de Pyreneeën en richt zich speciaal op gezinnen met tieners. De bergen en de Middellandse Zee zijn vlak bij (35 min rijden), maar ook de leuke stad Perpignan.


Naast de gebruikelijke zaken, zoals modern en schoon sanitair, vind je op de camping een goed restaurant met terras en gezellige bar. Vaak is er aan het eind van de week een avond met live muziek. 


In het riviertje is achter een dam een leuk zwemmeertje ontstaan, er is een 'shoot-out' terrein en hoog door de bomen is een 'high ropes' klimparcours met hindernissen uitgezet.

Het Canigou kampement bestaat uit 3-5 volledig ingerichte familietenten, en een ingerichte keuken annex loungetent. Hier vind je banken en tafels, gaspitten en koelkast, volledig servies, pannen en kookgerei, koffiezetapparaat, waterkoker, verlichting en stroomvoorziening.

De ruime tunneltenten hebben drie slaapcabines en genoeg leefruimte. Je vindt er een kastje, tafel met stoelen, koelkast, verlichting en stroom.  Om te slapen een 2 persoonsbed met matras (140x200 cm) en 2 stevige eenpersoonsbedden voor de kinderen. Bij elk bed hoort een kussen. Lakens, handdoeken, slaapzakken of dekbedden neem je zelf mee. Als je met meer dan vier personen bent krijg je een klein tentje om naast de grote tent zetten (met extra slaapmatten).

 

WIE SERVEERT HET ETEN?

 

Ontbijt en lunch regel je zelf. In de buurt kan je naar de supermarkt; vers brood koop je 's ochtends op de camping. In het Canigou kampement staat een ingerichte keukentent, waar je koffie en thee kan zetten. Je kan gezamenlijk ontbijten of bij je eigen tent.
Het avondeten wordt op alle dagen verzorgd, behalve op dag 6. Dit is de dag ter vrije besteding en kan je bv. naar de kust gaan en daar op een terrasje eten.
Op 3 dagen wordt het avondeten in het Canigou kampement verzorgd, op 1 avond in het restaurant van de camping en de laatste avond is er een grote BBQ. Op de avond van het bivak wordt er voor de kinderen een bivak maaltijd verzorgd. De ouders kunnen dan uit eten en aansluiten bij de wijnproeverij.

DIT REGElen wij