top of page
CANIGOU-MAYKEPASMANFOTOGRAFIE-4.jpg

Canyoning school

Wij leren jou canyoningen

SCHRIJF JE IN VOOR AANKOMENDE MODULES!

Canyoneer module 1 - Start datum: Dinsdag 27 Juni 2023

Canyoneer module 2 - Start datum: Maandag 3 juli 2023

Canyoneer module 3 - Start datum: Zondag 9 juli 2023

Canyoneer module 4 - Start datum: 29 mei 2023

Gids module 1 & 2 - Start datum: Maandag 12 juni
Public support - Start datum: Maandag 12 juni

Opleidingen

Canyoning Opleidingen 

& Canyoning Vakanties

Springend van enthousiasme, kijk ik hoe Roos het touw zo ophangt dat haar tochtgenoten veilig richting de abseil kunnen lopen. De looplijn zoals we die in canyontermen noemen hangt ze slim uit. Precies zoals we vanmiddag geoefend hebben op de rots. Aangekomen bij haar abseil die er overzichtelijk bijhangt zie ik dat haar achtje op de haak geschoven is. Bram komt ondertussen in de verte al aangelopen. Hij maakt zich netjes vast aan de looplijn en komt richting Roos, mij en de abseil. Bram bindt zijn afdaalapparaat in. Controleert netjes of alles goed zit en gaat hangen in de abseil. Halverwege vraag ik of hij zijn afdaalapparaat wil afbinden. Roos vraag ik nu het achtje van boven los te maken. Omdat de achtje op de haak is geschoven wil dit niet goed. Roos kijkt mij aan, dit had ik niet voorzien zegt ze. Ik maak een foto van de situatie, een mooi leermoment voor vanavond. Roos laat ik nadenken over het probleem, geef haar een paar tips en ze lost het probleem simpel en efficient op. Weer wat geleerd! 

Het is heerlijk om buiten te zijn in de canyon. Elke dag werk ik met gemotiveerde cursisten die willen leren canyoningen. Samen met Frank spar ik over de opleidingen. Hoe kunnen we morgen de cursisten weer prikkelen? Waar besteden we morgen extra aandacht aan? En wie kunnen we waarmee helpen.....

Kopie van MAYKEPASMANFOTOGRAFIE-CANIGOUOUTDOOR-17_edited.jpg

WELKE CANYONING CURSUSSEN KAN JE DOEN?

Wanneer je wilt leren canyoningen kan je bij Canigou Outdoor diverse cursussen doen. We volgen daarbij de structuur van de Nederlandse Canyoning Bond. In deze structuur wordt er gewerkt met modules. Er zijn modules gericht op zelfstandig canyoningen en er zijn modules gericht op het gidsen van andere mensen zonder ervaring. 

Voor je eigen vaardigheid zijn de volgende 4 modules:

 

Modules
Canyoneer Module 1 
Canyoneer Module 2 
Canyoneer Module 3
Canyoneer Module 4
Prijzen

Na het volgend van de eerste drie modules ben je in staat je veilig voort te bewegen in canyons met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. (V3A3III) Na het volgen van canyoneer module 4 kan je je met tochtgenoten van hetzelfde niveau voortbewegen door canyons moeilijker dan (V3A3II). Vervolgens zijn er voor het gidsen 2 aanvullende modules:

Gids Module 1
Gids Module 2
Toetsing & Gidsexamens
Prijzen

Overnachtingen op Camping Canigou 
Overnachting kosten €15 p.n. Je deelt dan een ruime tipi tent met 2 personen. 
Overnachten in eigen tipi tent kan ook voor €20 p.n. 

Overnachtingen op externe locaties: (Alle locaties anders dan de Franse Pyreneeën
Wat we meestal doen is zoeken naar een camping of AirBnB in de buurt. Op basis van wat de groep wil huren we een huis of stuk camping. De kosten hiervoor dragen we met zijn allen. Zo zitten we vaak goedkoop in een chalet of bouwen we een tentenkamp op een camping. 

Maaltijden 
We koken en eten gezamenlijk, hiervoor maken we ter plekke een maaltijden pot. 

Gebruik eigen materiaal
Wanneer je zelf over alle canyoning materialen beschikt hoef je die natuurlijk niet bij ons te huren. Je krijgt dan een korting van €75 op elke module. Heb je advies nodig over het aanschaffen van materiaal, kan je ons altijd bellen, mailen of appen. Over welke materialen je dient te beschikken vind je hier. Let op, materiaalkorting is alleen van toepassing op de eigenvaardigheidsmodules en niet op de gidsmodules. 

MAYKEPASMANFOTOGRAFIE-CANIGOUOUTDOOR-36.jpg

Canigou Canyoning


Jaarlijks probeert Canigou Outdoor een Canyoning meeting te organiseren. De meeting is bedoeld voor iedereen die graag met andere mensen wil canyoningen. Plezier en gezelligheid staan daarbij voorop. Je dient in de canyon volledig zelfredzaam te zijn. Dit kan je aantonen met je logboek, canyoneer niveau of door een module te hebben gevolgd bij Canigou Outdoor. Je gaat namelijk gezamenlijk met andere canyoneers op pad. Je wordt niet gegidst. Canigou Outdoor functioneert hier alleen als verbindende factor om canyoneers bij elkaar te brengen voor een leuke week canyoning plezier. 

Meedoen aan een Canigou Canyoning Meeting? Meld je aan! 


Tijdens een meeting regelen wij:

  • Een camping waar we verzamelen en kunnen canyoningen

  • Eventuele aanvullingen op je materiaal. Dit kan je huren. (Stuur ons een mail) 


Tijdens een meeting regel jij: 

  • Je eigen reservering op de camping of een plekje in de buurt-

  • Je eigen tent of slaaplek

  • Je eigen canyoningmateriaal, mis je nog wat: dan kan je dat huren bij ons. 


 

Voor het organiseren van de meeting vragen we een bijdrage van €45. NCB leden krijgen €15 korting. Voor Canyoneers die een module gevolgd hebben bij Caniou Outdoor is de meeting gratis. 

 

Kijk voor de eerst volgende meeting onder het kopje aankomende cursussen. 

Meeting

AANKOMENDE CANYONING 

Vakanties & Cursussen

Aankomende canyonng vakantes en cursussen
Canyoneer module 1.png

Boek Een CANYONING OPLEIDING bij Canigou Outdoor

Na het invullen van het boekingsformulier nemen we z.s.m. contact met je op. Samen kunnen we dan kijken wat we voor je kunnen betekenen. 

arrow&v
arrow&v
Bestand uploaden
Inschrijven
632f1292-d4fb-4f6a-976f-c9f65ceb83c6.JPG

TRAINEN IN DE WINTER? 

Kom naar onze trainingsdagen!

Elke winter organiseert Canigou Outdoor een aantal open trainingsdagen. Op deze dagen is iedereen welkom. Het maakt niet uit of je nog nooit in de canyon bent geweest en gewoon eens wil kijken of de sport wat voor je is of dat je al gids bent en juist super ingewikkelde reddingen wil trainen. Voor iedereen is er wat. 

Aankomende trainingsdagen zijn:
8+9 april in Den Haag

Trainingsdagen

GRATIS CANYONINGEN MET FAMILIE OF VRIENDEN? 

Wil jij een paar dagen met je vrienden of familie unieke canyons doen? Dat kan nu!
binnenkort organiseren wij weer gidscursussen. Onder de begeleiding van een gids in opleiding maak je leuke tochten in de omgeving. Terwijl de gids in opleiding oefent met alles wat je als canyongids moet kunnen. Geniet jij van de mooie omgeving, perfecte glijbanen en indrukwekkende sprongen. Natuurlijk onder toezicht van een ervaren canyongids. Rondom de canyon activiteiten is ook veel tijd om lekker te genieten van alles wat de bergen te bieden hebben. Wanneer? Kijk voor gidscursussen in de agenda!

Pubic support
bottom of page