OI000265-01_edited.jpg

Canyoning school

Wij leren jou canyoningen

Canyoning Opleidingen & CANYONING VAKANTIES

Springend van enthousiasme, kijk ik hoe Roos het touw zo ophangt dat haar tochtgenoten veilig richting de abseil kunnen lopen. De looplijn zoals we die in canyontermen noemen hangt ze slim uit. Precies zoals we vanmiddag geoefend hebben op de rots. Aangekomen bij haar abseil die er overzichtelijk bijhangt zie ik dat haar achtje op de haak geschoven is. Bram komt ondertussen in de verte al aangelopen. Hij maakt zich netjes vast aan de looplijn en komt richting Roos, mij en de abseil. Bram bindt zijn afdaalapparaat in. Controleert netjes of alles goed zit en gaat hangen in de abseil. Halverwege vraag ik of hij zijn afdaalapparaat wil afbinden. Roos vraag ik nu het achtje van boven los te maken. Omdat de achtje op de haak is geschoven wil dit niet goed. Roos kijkt mij aan, dit had ik niet voorzien zegt ze. Ik maak een foto van de situatie, een mooi leermoment voor vanavond. Roos laat ik nadenken over het probleem, geef haar een paar tips en ze lost het probleem simpel en efficient op. Weer wat geleerd! 

Het is heerlijk om buiten te zijn in de canyon. Elke dag werk ik met gemotiveerde cursisten die willen leren canyoningen. Samen met Frank spar ik over de opleidingen. Hoe kunnen we morgen de cursisten weer prikkelen? Waar besteden we morgen extra aandacht aan? En wie kunnen we waarmee helpen.....

OI000256-01.jpeg

WELKE CANYONING CURSUSSEN KAN JE DOEN?

Wanneer je wilt leren canyoningen kan je bij Canigou Outdoor diverse cursussen doen. Hieronder zetten we alle canyoning cursussen en vakanties op een rij: 

De eerste cursus is de introductie cursus (Canyoneer module 1), tijdens deze cursus maak je kennis met de sport en de basistechnieken.

 

Wanneer de introductie cursus goed is bevallen, dan kan je de basis canyoning cursus volgen of nog meer ervaring opdoen bij een ervaringsweek voor beginnende canyoneers. Tijdens de ervaringsweek ga je lekker canyoningen en geeft een gevorderd gids je tips en tricks zodat je al steeds beter wordt. 

Tijdens een basis cursus canyoningen (Canyoneer module 2 & 3) duik je dieper in op de theorie en ga je naast het specialiseren van de basis ook bezig met casuïstiek in de canyon. 

In deze cursus leer je alles om zelfstandig op pad te gaan!

 

Nadat je zelfstandig wat trips hebt gepland, wil je misschien wel canyoningen in moeilijkere canyons. Dan is het tijd voor de Advanced Canyoning cursus (Canyoneer module 4). 

Daarna is het ook mogelijk te beginnen aan de gidscursussen. 

Het opleidingsplan van Canigou Outdoor vindt je hieronder. 

Het opleidingsplan is geschreven om je zo goed mogelijk te begeleiden in het traject om jezelf te kunnen ontwikkelen als canyoneer. Mocht je graag willen weten hoe we jou kunnen helpen. Neem dan contact met ons op.  

AANKOMENDE CANYONING VAKANTIES EN CURSUSSEN

 

WAT KOST EEN CANYONING CURSUS?

Voor de verschillende modules hanteren we verschillende prijzen. Hieronder een kort overzicht. We hebben het geprobeerd zo duidelijk mogelijk weer te geven. 
 
Prijzen modules: 
Canyoneer Module 1 : €495 (Canyoneer niveau) 

Canyoneer Module 2: €495 (Canyoneer niveau)
Canyoneer Module 3: €495 (Canyoneer niveau)
Canyoneer Module 4: €695 (Advanced Canyoneer niveau)

Gids Module 1: €545 
Gids Module 2: €545
Gids Examen: €145 

Pakketten:
Canyoneer module 1 / 2 / 3 achter elkaar: €1395
Gids module 1 / 2:  €995
Overnachtingen op Camping Canigou 
Overnachting kosten €15 p.n. Je deelt dan een ruime tipi tent met 2 personen. 
Overnachten in eigen tipi tent kan ook voor €20 p.n. 

Overnachtingen op externe locaties: (Alle locaties anders dan de Franse Pyreneeën
Wat we meestal doen is zoeken naar een camping of AirBnB in de buurt. Op basis van wat de groep wil huren we een huis of stuk camping. De kosten hiervoor dragen we met zijn allen. Zo zitten we vaak goedkoop in een chalet of bouwen we een tentenkamp op een camping. 

Maaltijden 
We koken en eten gezamenlijk, hiervoor maken we ter plekke een maaltijden pot. 
Gebruik eigen materiaal
Wanneer je zelf over alle canyoning materialen beschikt hoef je die natuurlijk niet bij ons te huren. Je krijgt dan een korting van €75 op elke module. Heb je advies nodig over het aanschaffen van materiaal, kan je ons altijd bellen, mailen of appen

Frank:  + 31 6 11 27 55 57

Pepijn: + 31 6 29 26 83 78

  • Facebook
  • Instagram

4.7  uit 5 sterren uit 63 beoordelingen